Dit is 15 jaar KOPexpo

Rowan van der Veen
14-04-2023

Yes! Feestje! Dit jaar bestaan we 15 jaar. Van een bescheiden start met torenhoge ambities, zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie die eerlijk gezegd nog steeds grootse plannen heeft. Benieuwd naar hoe KOP zich in deze 15 jaar heeft ontwikkeld? Hier lees je onze meest memorabele, leuke en cruciale mijlpalen!

 

2007

De oprichting van KOPexpo

Na jaren van standbouwen besloten Ed Kamp en Marius Bos om zelfstandig aan de slag te gaan. Ze wilden zich onderscheiden door échte kwaliteit te leveren en meer te doen dan alleen beursstands ontwerpen en bouwen: ze wilden organisaties verder helpen door beurzen in te zetten als een marketingtool voor het genereren van new business. Eind 2007 richtten zij KOPexpo op. 

 

2008

Verhuizing naar het bedrijfspand

Om de plannen van Marius en Ed te realiseren was er een pand nodig. Dit pand vonden ze al snel in Apeldoorn. Ze lieten er geen gras over groeien: vanaf de eerste week was KOPexpo al operationeel. Samen met een trotse makelaar poseerden zij in de infotorial van het Driesteden Business Magazine. 

 

KOPexpo_businessmagazine_standbouw_2008_klein-next_small

 

2009

Pieken en dalen

In 2009 komen Ed en Marius in contact met de eerste grote namen, waaronder Honda. De mannen maken het eerste ontwerp voor de motorbeurs, welke ze later toch besluiten uit te besteden. Het contact met Honda blijft en zal later nog veel mooie projecten voortbrengen (zie foto). 2009 is ook het jaar dat Marius besluit om uit de zaak te stappen in verband met persoonlijke ingrijpende gebeurtenissen. Ed neemt de voortgang van het bedrijf op zich. 

 

KOPexpo_standbouw_Honda_motorbeurs_klein-next_small

 

2010

Back on track

Steeds meer bedrijven zien het voordeel van een standbouwer die ontzorgt en meedenkt. Na een half jaar uit de zaak te zijn besluit Marius zich weer aan te sluiten bij het team. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor de sales weer op zich, terwijl Ed zich bezighoudt met projectmanagement en realisatie van de beursstands. 

 

2011

Groei en uitbreiding

2011 stond in het teken van rust en groei. Nog eens 5 werknemers werden aangenomen: Wessel op de ontwerpstudio, Tim en Aart in de werkplaats en Martijn in de buitendienst. Zij werken tot op de dag van vandaag nog bij KOP. Ook werd er dit jaar een belangrijke aankoop gedaan. De bakwagen maakt plaats voor de eerste MAN trailer met kooiaap. Een mijlpaal voor de mannen van KOP, want nu zijn ze veel beter in staat om de transport van beursstands te organiseren. Daarnaast zijn ze nu veel beter zichtbaar op de weg en op beurzen. 

 

KOPexpo_humanitairtransport_standbouw_2013_klein-next_small

 

2012

Nieuw teamlid

Met een club nieuwe collega's en de nieuwe trailer ontwikkeld KOP zich goed. Steeds meer bedrijven maken kennis met het enthousiaste team expofessionals. Inmiddels is het aantal werknemers verdriedubbelt en het aantal klanten groeit hard. Ook wordt er weer een nieuw lid aan het team toegevoegd: Jack Russel Teun.  

 

IMG_0028

 

2013

Humanitair transport naar Roemenië

In 2013 nemen Marius en Ed met hun trailer deel aan humanitair transport naar Roemenië. In samenwerking met rijschool De Weerd rijden ze het hele land door om lokale scholen te bezoeken en schoolmeubilair te brengen. De lokale bevolking is erg blij met de spullen en op op elke school worden ze dan ook hartelijk verwelkomd met heerlijke maaltijden. Door de vriendelijke bevolking en het mooie landschap is dit een onvergetelijke reis geworden. Eind 2013 kondigt Ed aan het bedrijf te verlaten om gezondheidsredenen. Marius zet KOPexpo onder zijn leiding voort. 

 

KOPexpo_humanitairtransport_standbouw_2013_klein2-next_small

 

2014

Sportieve avonturen van team KOP

Het team van KOP ontdekt hun sportieve kant. In 2014 schrijft het team zich voor de eerste van drie keer in voor de Drakenbootrace die elk jaar in Apeldoorn wordt gehouden. Dit is het begin van vele sportieve activiteiten van hardlopen tijdens de Ijsselloop, mountainbiken met Duchenne Heroes tot aan trainen met een personal trainer en een fitnessen in een eigen sportschool op kantoor. 

 

KOPexpo_2013_standbouw_drakenboot-next_small

 

2015

Voorbereiding voor verhuizing

KOPexpo is haar bedrijfspand in Apeldoorn letterlijk ontgroeid. Het is tijd voor een nieuwe locatie met meer ruimte voor ontwikkeling. Die nieuwe locatie wordt in Vaassen gevonden aan de Riezebosweg 7. In 2015 worden alle voorbereidingen getroffen voor de grote verhuizing. Op de oude locatie wordt alles ingepakt terwijl het pand op de nieuwe locatie helemaal wordt ingericht. 

 

KOPexpo_pand_standbouw_2016-next_small

 

2016

Opnieuw verhuizen!

In 2016 is het dan zover: KOP verhuist naar Vaassen. Het resultaat van de verhuizing is een grote, open kantoor van ruim 700 m2 met daarin verschillende werkplekken en werkruimtes. Beneden bevinden zich de werkplaats en het magazijn die samen ruim 1700 m2 tellen. Ook is er in het nieuwe pand ruimte gecreërd voor een sportschool waar iedereen voor, tijdens en na werk kan sporten. Kortom: een prettige werkplek met ruimte voor iedereen. Ook werd dit jaar KOPexpo's nieuwe website gelanceerd. 

 

07_Kantoor-02-next_small

 

2017

Innovatie en ontwikkeling

Dit was het jaar van verbetering, verandering en ontwikkeling. Nieuwe technologieën deden hun intrede en KOPexpo automatiseerde haar processen nóg beter en verder. KOPexpo verdiepte zich in VR, AR, marketing automation en nog veel meer. Ook stond het team dit jaar op de Euroshop met een eigen stand om nationale en internationale contacten te leggen. 

 

KOP-Euroshop-16-72DPI-next_small

 

2018

Deelname aan Duchenne Heroes 

Picture this: een groep sportieve collega’s, die ruim 700 kilometer off-road fietst. Hun missie? Geld inzamelen voor het Duchenne Parent Project. De week is een afwisseling van pieken en dalen, waarbij ze regelmatig met zichzelf worden geconfronteerd. Waar liepen ze tegenaan en hoeveel geld hebben ze opgehaald? Je leest het in deze blog.

 

Duchenne Heroes

 

De eerste échte duurzame stand

We doen ons best om zo duurzaam mogelijk te werken. Rabobank zocht een partner die een volledig duurzame en recyclebare stand kon realiseren. Dat klonk als een mooie uitdaging! We gingen aan de slag met het ontwerp. Het resultaat? Een stand die niet alleen duurzaamheid en circulariteit uitstraalt, maar dat ook ís! 

 

Duurzame standbouw voor Rabobank-1

 

2019

Groei brengt nieuwe uitdagingen

We groeien. En met deze groei komen ook nieuwe uitdagingen. De toename en de grootte van het aantal projecten vraagt om een logistieke aanpak. Daarom besloten we om twee grote vrachtwagens aan te schaffen. Met deze investering zijn we goed voorbereid op de verdere groei en ontwikkeling.

 

We groeien uit ons jasje

 

Rebranding KOP

We groeiden fysiek, maar ook online. En we merkten dat er nog meer ruimte was voor groei. Om dat te realiseren mocht het online allemaal wat krachtiger en opvallender. Op een manier dat je fysiek maar ook online niet langer om ons heen kon.

Onze marketingmachine draaide op volle toeren waarbij er een aantal grote veranderingen kwamen. Zo kwam er een nieuwe, overzichtelijke website. De -inmiddels herkenbare- kleur geel werd toegevoegd aan de huisstijl, en er werd een rijkelijk gevuld portfolio op de website geplaatst. Daarnaast kwam er ook een mooie bedrijfsfilm die je een kijkje in ons bedrijf gaf. Kortom; we waren niet te missen.

 

KOP nieuw huistijl

 

2020

Pandemie: nieuwe concepten

Wat een uitdaging; de pandemie doet zijn intrede en bracht alle beurzen tot stilstand. Niets voor ons om dan bij de pakken neer te zitten. We lieten onze creatieve geesten de vrije loop, en in een mum van tijd ontstonden er sprankelende nieuwe plannen. Zo ontstond onder andere Workhub at home. Een innovatief idee die thuiswerkers de mogelijkheid bood een ergonomische, akoestische en duurzame werkplek te creëren. Hierdoor bleven we productief en hielden we ons hoofd boven water.

Maar er was meer. We waren zo geïnspireerd dat we ook het concept Tjillspot bedachten. Een antwoord op de stijgende vraag naar comfortabele, inspirerende en veilige werkplekken. We creëerden werklocaties in een groene omgeving. Duurzaam, circulair en volledig recyclebaar.

 

2021

We blijven ontwikkelen

KOPpers zijn doeners en barsten van creativiteit en energie. De pandemie veroorzaakte wederom een leegloop van projecten, dus opnieuw tijd om ideeën tot leven te wekken. De concepten 20ft & FIDDR waren het gevolg. Met 20ft concepts creëerden we luxe wellness units en tuinkantoren. En onder de naam FIDDR maakten we luxe buitenkeukens op maat. Inmiddels zijn alle concepten samengebracht onder de naam Dutch Luxury Garden Concepts.

 

We blijven ontwikkelen

 

2022

We zijn op dreef

Alle concepten slaan erg goed aan. Een extra boost voor ons om dit voort te zetten. We zijn ervan overtuigd dat we onze ideeën nog beter en luxer kunnen maken. Hieruit ontstaat het plan om een luxe, verplaatsbare buitenkeuken te maken. Al gauw presenteren we onze nieuwe Luxury Outdoor Cabinet: OBELYX. Deze is inmiddels niet meer weg te denken uit ons portfolio.

 

DLGC_Obelyx_Resema-1

 

Deelname Masters Expo

Met zoveel mooie concepten wil je niets liever dan het laten zien aan een groter publiek. De beurzen kwamen weer op gang, dus vertrokken we met onze 20ft Wellness units naar dé premium zakenbeurs van Europa; Masters Expo. Een beurs vol luxe, authenticiteit en vakmanschap. Voor ons een geweldige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!

 

Deelname Masters Expo

 

2023

KOP 15 jaar

In november 2022 bestonden we 15 jaar. Dit vierden we uitbundig in april 2023! Vol enthousiasme streden we tegen elkaar tijdens de pub quiz. We aten smakelijk, en na een (ietwat lange) speech van eigenaar Marius, dansten we samen met oud-medewerkers, familie en vrienden door tot in de late uurtjes.

 

KOP 15 jaar

 

Duurzame ontwikkelingen

Net als bij andere bedrijven is duurzaam ondernemen ook bij ons on top of mind. Naast dat we (steeds vaker) elektrisch rijden, hebben we dit jaar ook ons dak gevuld met 240 zonnepanelen. Hierdoor zetten we concrete stappen naar duurzamere standbouw en laten we een betere wereld achter voor de generaties na ons.

 

Rondje KOP

Sporten verbindt. Met een gemengd peloton van collega’s, partners, leveranciers en klanten van KOP en DLGC rijden we een paar geweldige tochten dwars door de Veluwe. Oud-profwielrenner Gert Jakobs gaat op KOP. Twee uitdagende routes van 60 km voor de racefiets en de mountainbike. En voor de Die Hards: de koninginnenettape van 100 km op de racefiets richting de Posbank. Deze 1e editie was een groot succes. En er zullen er nog vele volgen!

 

KOP rondje

 

We willen je bedanken!

Voor al onze klanten, leveranciers en medewerkers: Bedankt voor deze 15 geweldige jaren! Door jullie betrokkenheid, vertrouwen en inzet is KOPexpo uitgegroeid tot de organisatie die het nu is. De komende jaren zullen in het teken staan van ontwikkeling en verdere professionalisering op alle vlakken, zowel nationaal als internationaal. We hopen dat we samen met jullie nog vele mooie, succesvolle jaren mogen beleven.

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang een update als wij een iets nieuws plaatsen.

Rowan van der Veen
Door Rowan van der Veen Online marketeer

Continu op zoek naar ontwikkelingen op het gebied van technologie, data en duurzaamheid die het team van KOP kan toepassen binnen hun projecten.

Ook interessant voor jou