5 ochtendrituelen maar dan voor beurzen

Rowan van der Veen
11-12-2017

Hoe je de dag start kan erg bepalend zijn voor je dagelijkse stemming en productiviteit. Het is niet verassend dat succesvolle mensen vaak een strakke ochtendroutine hebben. Sommigen lezen de krant, andere lopen hard of kiezen voor qualitytime met hun gezin. Eén ding doen ze niet: zich omdraaien, het alam op snooze zetten en verder slapen. Ze staan op, doen hun ding en gaan aan het werk.

 

Wat zou er gebeuren als we dit ook op beursdagen zouden doen? Want laten we eerlijk zijn: vroege beursochtenden kunnen zwaar zijn. Vooral als je de voorafgaande avond gezellig een borrel hebt gedronken met je collega’s (we’ve been there). Om te waarborgen dat je iedere beursdag fris en voorbereid begint maak je gebruik van deze 5 ochtendrituelen. Zo zorg je ervoor dat iedereen klaar staat voordat de eerste bezoeker de hal in wandelt. Succes! 

70 min: KOP koffie

Ik hoor je denken: ‘70 minuten, is dat niet een beetje veel?’. Nee, tenzij je gelijk de stofzuiger en poetsdoek uit de berging wilt halen. Net zoals iedere dag begint ook een goede beursdag met een goede kop koffie of mok thee. Neem tijd om rustig op te starten en een praatje te maken met de buren of je collega’s.

 

60 min: Stand inspectie

Start de dag met een korte inspectieronde over de stand: staat en hangt alles nog zoals je het hebt achtergelaten?

  • Zorg dat je altijd eerst de technische items in de stand checkt zodat je nog genoeg tijd hebt om maatregelen te treffen als er iets niet optimaal werkt. Controleer onder andere schermen, de verlichting en je koffiezetapparaat.
  • Check vervolgens of al het beursmateriaal nog op voorraad is, en inventariseer wat aangevuld moet worden.
  • De kans is groot dat je ook een aantal planten of bloemen op de stand hebt (niet? Hup, gauw naar de dichtstbijzijnde bloemist). Vergeet niet om ze zo nu en dan vers water en wat liefde te geven.

 

30 min: Klaar-voor-de-stand, eh, start!

Een half uurtje voor aanvang is het tijd om een stofzuiger door de stand te halen en vette vingers af te nemen. De giveaways en de koelkast aan te vullen en natuurlijk de planning voor die dag door te nemen. Het is handig om vooraf inzicht te hebben in welke relaties je die dag op de stand kunt verwachten zodat je niet voor verassingen komt te staan.

 

10 min: Tijd voor reflectie

Heb je er al een beursdag opzitten? Deel dan de resultaten van de vorige dag en bespreek jullie doelstellingen voor de komende dag. Bespreek ook wat de vorige dag erg goed ging en waar nog wat aan gesleuteld kan worden. Vraag onderling eens naar elkaars mening over situaties die zich de vorige dag voordeden: wat werkte wel en wat niet?

 

2 min: Motivatiespeech

Wat ons betreft mag ‘motivatiespeech’ naast ‘genderneutraal’ in de lijst met meest irritante woorden van 2017, maar dat terzijde. Het is wél een leuke en effectieve manier om de beursdag met een goede teamspirit te beginnen. Hiervoor geldt: hoe gekker hoe beter. Verzin een yell, dansje of preek om met een gezonde dosis humor de beursdag te beginnen. 

 

0 MIN: Ready, Set, GO!

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang een update als wij een iets nieuws plaatsen.

Rowan van der Veen
Door Rowan van der Veen Online marketeer

Continu op zoek naar ontwikkelingen op het gebied van technologie, data en duurzaamheid die het team van KOP kan toepassen binnen hun projecten.

Ook interessant voor jou