7 tips voor het inrichten van een beursstand

Rowan van der Veen
20-10-2017

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van je beursstand? Daar helpen wij je graag bij. Wij geven je in deze blog 7 tips.

Tijdens een beurs ben je een van de vele exposanten die de aandacht wil trekken van geïnteresseerde beursbezoekers. Maar hoe zorg je er nou voor dat jij er tussen al die exposanten uitspringt? Dat lukt met een unieke beursstand, maar ook met deze 7 tips op het gebied van beursstand inrichten. Zo zorg je ervoor dat geen enkele beursbezoeker meer om jou heen kan:  

 

Een opvallende beursstand inrichten

De basis voor een goede beursdeelname is een beursstand die opvalt. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden om je stand op te laten vallen, maar de meest voor de hand liggende is toch wel om de hoogte in te gaan. Met de hele stand, of met een beurswand of presentatie wand waarop je logo goed zichtbaar is. Ook opvallend kleurgebruik of het gebruik van videowalls trekt vaak snel de aandacht van voorbijgangers. Wanneer de stand wordt ontworpen is het verstandig om op de opvallende elementen te letten!

 

De juiste Verlichting

Goede verlichting werkt als make-up bij het inrichten van een beursstand: het accentueert de belangrijkste elementen stand. Zorg er daarom voor dat de hele stand goed verlicht is, maar dat bijzondere elementen meer aandacht krijgen door bijvoorbeeld LED-strips of spotjes te plaatsen. Houd er rekening mee dat teveel verlichting ook af kan doen aan de uitstraling van de stand. Als je met een goede standbouwer werkt dan is goede verlichting een vanzelfsprekendheid.

 

#Social media

Think outside the box! Als jouw stand in het gangpad opvalt, dan doet hij dat online waarschijnlijk ook. Tegenwoordig biedt social media oneindig veel mogelijkheden om een grotere doelgroep te bereiken. Wanneer je jaarlijks aan meerdere beurzen deelneemt kan het een trigger zijn voor volgers om de volgende beurs wél langs te komen. Door tijdens beurzen actief te zijn op social media kan je jouw bereik enorm verlengen en laat je aan de wereld zien dat je als bedrijf niet stilzit. Meer weten over het inzetten van social media tijdens beursdeelnames? Klik hier.

 

Plan een activiteit

Bij een opvallende beursstand inrichten kan je er niet omheen om een activiteit op de stand te organiseren. Met een écht goed idee kan dit zelfs het verschil maken tussen een prima beurs en een zeer succesvolle beurs. Een goed voorbeeld is de stand van JVC. Zij gaven op de IBC in Amsterdam een demonstratie van hun high-end videoapparatuur door een uitzending van een voetbalwedstrijd te simuleren. Hiervoor installeerden wij een compleet voetbalveld op de stand. Dit creatieve idee leverde JVC een zeer drukbezochte beurs op. We denken graag met je mee op het gebied van experiential marketing op jouw beursstand.

 

Hapje en drankje

Liefde gaat door de maag, ook tijdens beurzen. De gemiddelde bezoeker spendeert zo'n 5 uur op de beurs, dus een lekker hapje of drankje is vaak een welkome verassing. Dit kan bij voorbijgangers net het verschil maken tussen doorlopen of tóch even een kijkje nemen. En zeg nou zelf: wie zou er naar de concurrent gaan als jij lekkere bitterballen op de stand hebt? Lees hier meer over de beste foodtips op het gebied van beurzen!

 

36534550223_6a301b195d_o 700px-next_small

 

Een herkenbaar beursthema

Een herkenbaar thema op de beursstand is een uitstekende marketingtool bij het inrichten van een stand. Kies bijvoorbeeld voor een thema die gerelateerd is aan een lopende campagne of als introductie op een nieuw product of service. Door alle elementen in de stand hierop in de richten creëer je beleving en vertel je bezoekers een verhaal. 

 

Tot slot

Standbouw begint bij het kritisch zijn over de inrichting van je beursstand en de beursdeelname. Een beurs biedt veel kansen om in contact te komen met nieuwe klanten, partners en leveranciers. Kortom: het biedt kans tot groei en ontwikkeling van jouw organisatie. De beursstand is jouw visitekaartje om die groei te bewerkstelligen. Better make it count!

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang een update als wij een iets nieuws plaatsen.

Rowan van der Veen
Door Rowan van der Veen Online marketeer

Continu op zoek naar ontwikkelingen op het gebied van technologie, data en duurzaamheid die het team van KOP kan toepassen binnen hun projecten.

Ook interessant voor jou