Versturen...

Neem contact op

x

Wil je niets missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

* indicates required
x

Duchenne Heroes 2018 - liveblog

We zijn begonnen! Afgelopen zaterdag 8 september vertrok een team van KOPexpo naar de Belgische Ardennen om zich daar op te maken voor hun deelname aan Duchenne Heroes 2018. De afgelopen maanden stond voor hen in het teken van trainen, trainen, trainen, sponsorgeld ophalen, en nog eens trainen. En dat allemaal om Duchenne de wereld uit te fietsen. 

Middels deze blog houden we je de hele week op de hoogte van het team #aanKOPvoorDuchenne. Met vlogs, foto's, quotes en andere hoogtepunten hopen we jullie zo een mee te nemen in de bijzondere week die Marius, Linda, Rene, Martin en Lieke zullen hebben wanneer ze 700 km in 7 dagen gaan mountainbiken. Dit doen ze met het volgende doel: ze fietsen voor een medicijn en betere kwaliteit van leven voor jongens met Duchenne spierdystrofie.

dag 7 zaterdag 15 september: FINISHEN!

Wat een topprestatie heeft team #aanKOP geleverd de afgelopen week. 700 km in 7 dagen en dat allemaal om Duchenne de wereld uit te fietsen. Het eindbedrag? Ruim 900.000 euro!

 De binnenkomst van het team in Eindhoven
Op het podium met medaille, wachtend op het eindbedrag van Duchenne Heroes 2018.
Bekijk de laatste dagfilm van Duchenne heroes hier.
Bekijk de laatste etappe van Duchenne Heroes


DAG 6 - vrijdag 14 september: hallo nederland!

De mannen van team #aanKOP 

Duchenne Heroes maakt zelf dagverslagen van deze bijzonder week. Hier bekijk je ook verhalen van jongens die zelf de ziekte van Duchenne hebben, en zie je de prachtige routes die het team maakt.

Bekijk etappe 5 van Duchenne Heroes


DAG 5 - donderdag 13 september: hoog door de hoge Ardennen

De fietsers klimmen vandaag rond de 2100 hoogtemeters en naderen Nederland. Meegenieten? Check dan de vlog van dag 1 en 2. Wij zijn trots!

Ze kunnen nog lachen, Marius en Rene!

Lieke vertelt je meer over dag 5!
Zit alles nog vast na 4 dagen fulltime fietsen?

Marius en Rene weten waar ze het voor doen! 

RECAP DAG 1 & 2

Dave & Chiel vloggen er op los en nemen je mee tijdens de eerste twee dagen van Duchenne Heroes 2018. Bekijk hier de vlog! 

DAG 4 - DINSDAG 11 SEPTEMBER: DE ZWAARSTE KLIMDAG

Deze KOP banners zijn gesponsord door Rob Sprenger van Bevisible. We zijn niet te missen op de camping!

Prachtig uitzicht op de top

WAAR DOEN WE HET OOK AL WEER VOOR? 

Het weer is top, de sfeer zit er goed in, maar waar fietst team #aanKOP eigenlijk voor deze week? We citeren de website van Duchenne: 

"Met het sponsorgeld wordt onderzoek gesteund dat behandelingen en medicijnen ontwikkelt om jongens met Duchenne een beter en langer leven te bieden. Er is hoop. De resultaten van een aantal onderzoeksprojecten zijn veelbelovend. Er is zicht op een mogelijk medicijn, maar de tijd dringt! Door mee te fietsen met deze tocht maak je een groot verschil in de levens van duizenden zieke kinderen."

DAG 3 - MAANDAG 10 SEPTEMBER: lekker weertje!

14.00 uur - update van begeleiders Chiel & Dave. Ligt iedereen een beetje op schema?
Na een dag vol zonneschijn staat het team #aanKOP ook vandaag weer klaar om +- 100 km te fietsen door de Belgische Ardennen. 

Het KOP kamp ziet er weer strak uit Chiel & Dave!

Net zoals het uitzicht... wat een plaatje!
De eerste 200 km is al in de pocket Lieke!

Een goede voorbereiding is het halve werk Marius!


WELKE ROUTE GAAT TEAM #AANKOP FIETSEN? 

Leuk om te weten: dit is de route die het team de aankomende week zal trotseren op hun mountainbikes. De route begint in België, om vervolgens via mooie en uitdagende routes te eindigen in Eindhoven, waar ze feestelijk worden onthaald. De mooiste beklimmingen en afdalingen van de Benelux zullen ze tegenkomen. Een overzicht van de routes die het team zal fietsen: 

DAG 2 - ZONDAG 9 SEPTEMBER: WE ZIJN BEGONNEN!

Fris en fruitig aan de start (let op de details in de sokken) van Duchenne Heroes 2018. In prachtige tenues, gepsonsord door CRAFT Benelux  en A-Z design, kan je ons niet missen tussen de 250 deelnemers dit jaar. Van Links naar rechts: Chiel, Martin, Rene, Linda, Lieke, Marius & Dave. Dag 1 van Duchenne bestond uit de aankomst in België en de aftrap van Duchenne 2018.

Teamfoto dag 2:

Go Linda!