Eten en drinken op je beursstand of event: 10 x de beste food tips!

Rowan van der Veen
25-07-2018

Wanneer je een beurshal van een vakbeurs binnenloopt merk je vaak al snel op: het zakelijke gedeelte van de beurs wordt omringd door ludieke activaties waardoor de bezoekers net wat sneller een kijkje nemen op jouw beursstand. Het uitdelen van flyers, een grote foto op de zijwand van jouw stand, het uitdelen van een gadget… Er zijn oneindig veel mogelijkheden om bezoekers een goede eerste indruk te geven van jouw beursdeelname. Het geeft net dat beetje extra. Hoe zit dat op het gebied van eten & drinken op je beursstand of event? We geven 10 x de beste food tips waardoor bezoekers zeker een kijkje komen nemen op de stand!

 

1. Tapas

Met een plank vol lekkere hapjes is het direct een stuk gezelliger op je stand. Zo kun je op een informele manier een goed gesprek aanknopen. Het samenstellen van zo’n plank is vaak snel gedaan en je kunt alles zelf gemakkelijk verpakken en meenemen. Van bijzondere stukjes kaas tot een schaaltje nacho’s, olijven en worst.

 

2. Out of the box!

Bij een beursdeelname is het belangrijk dat je opvalt. Je laat zien wie je bent en waar je voor staat. Ben jij als organisatie veel bezig met innovatie & vernieuwing? Waarom voer je dit dan ook niet door in het eten op je beursstand? De meeste bezoekers zullen nog niet vaak eetbare bloemen of sprinkhanen hebben geproefd. Hoe gekker hoe beter. Wel belangrijk dat het natuurlijk aan blijft sluiten bij jullie doelstelling en bij wat jullie uit willen stralen.

 

3. Mmm… Koffie

Wie wordt er niet blij van vers gebrande koffiebonen? Ook op een beursstand doet deze vaak luxe uitvoering van het koffieapparaat het heel goed. Laat de barista de koffie mooi opmaken zodat jouw bezoekers er extra van genieten, of kies voor duurzame koffiebonen en recyclebare bekertjes. Zo laat je zien dat jouw organisatie maatschappelijk betrokken is. Wist je dat je jouw hele beursstand op een duurzame manier kan ontwerpen? We leggen het je graag uit.

 

4. Opvallen? Cocktailshaker present!

Een goede sfeer creëer je binnen no time met een professionele cocktailshaker op jouw beursstand of event. Met de lekkerste ingrediënten worden kleine kunstwerkjes uitgedeeld aan de bezoekers van jouw stand. Lekker vrolijk!

 

5. Some Good Cookies

Naast de geur van verse koffie doet de geur van versgebakken stroopwafels het natuurlijk ook erg goed bij bezoekers van jouw beursstand. Wanneer je als exposant op een internationale beurs staat zijn stroopwafels een goede inhaker op jullie Nederlandse nationaliteit. Ken je Amsterdam Good Cookies al? Zij kunnen veel voor jouw bedrijf betekenen tijdens de beurs. Van live stroopwafels bakken tot een stroopwafel met persoonlijke verpakking, genoeg mogelijkheden!

 

SMoothie-next_small

6. Good food: groene smoothies

Nederland is veel bezig met gezond eten. We leren steeds meer over wat goed voor ons lijf is en wat we beter kunnen laten staan. Is jouw organisatie bezig met een gezonde levensstijl? Maak dan gebruik van ‘good food’ op jouw stand. Bezoekers zullen het zeker waarderen wanneer je tijd steekt in het gezonder maken van de snacks op jouw beursstand. Denk bijvoorbeeld aan groene smoothies die je makkelijk mee kunt nemen, of zet een schaaltje groentechips op de tafel in plaats van borrelnootjes.

 

7. Water

Dit is een all-time favorite van beursbezoekers. Het krijgen van een flesje water tijdens je beursbezoek is simpelweg altijd een nuttig cadeau. Personaliseer het flesje met het logo van jouw bedrijf en voilà!

 

8. let's go nuts!

Misschien las je dit al eens eerder bij onze blog over de beste giveaways: nootjes zijn een handige, gezonde versnapering op beurzen. Ze zijn ook nog eens handig om mee te nemen in je tas. Speel daar verstandig op in door bijvoorbeeld een zakje ‘vergeet mij nootjes’ mee te geven aan nieuwe leads die je ontmoet gedurende de beurs. Ook hier geldt: personaliseer het zakje met jullie logo en bijvoorbeeld een mooie quote.

 

9. Seizoenproducten/streekproducten

Sta je op een beurs waar veel ondernemers van dezelfde branche hun producten/diensten aanbieden? Ga dan een mooie samenwerking aan met iemand die mooie streekproducten kan regelen voor jouw stand. Zo val je op tussen de concurrentie en laat je ook zien dat je lokale ondernemers steunt!

 

bitterballen-next_small

10. Oud maar goud: een rondje bitterballen!

Op welke beurs je ook staat, een warme schaal met bitterballen doet het altijd goed op de beurs. Deze lekkere snack staat garant voor het aanknopen van een gesprekje en wordt altijd met veel liefde in ontvangst genomen door de bezoekers.

Weet je niet goed wat voor soort eten en drinken bij jouw beursstand past? Of heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Bij KOPexpo helpen we je graag verder op weg dan alleen standbouw. We kijken verder dan het ontwerp van jouw beursstand. Samen maken we de mooiste beursconcepten op maat. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang een update als wij een iets nieuws plaatsen.

Rowan van der Veen
Door Rowan van der Veen Online marketeer

Continu op zoek naar ontwikkelingen op het gebied van technologie, data en duurzaamheid die het team van KOP kan toepassen binnen hun projecten.

Ook interessant voor jou